Кръвоносни съдове

Home/Процедури/Кръвоносни съдове
Кръвоносни съдове 2017-06-30T12:20:39+00:00

Лазерното отстраняване на нежелани кръвоносни съдове на кожата и подкожната мастна тъкан на лицето и долните крайници е съвременен терапевтичен метод, който се осъществява с помоща на Nd:YAG лазер.

Предимства на метода:
-неинвазивност;
-липса на странични реакции;
-липса на възпалителни промени;
-едновременна обработка на големи площи;

Причини за поява на нежелани кръвоносни съдове могат да бъдат:
-наследственост;
-бременност;
-промяна в климатичните условия;
-прекомерно натоварване на долните крайници при различни професии, спорт и фитнес;
-дерматологични заболявания;
-вредни навици (тютюнопушене и злоупотреба с алкохол);

Принцип на действие:
Nd:YAG лазера излъчва вълна с определена дължина и честота, която селективно се поглъща от хемоглобина в кръвта. Това води до изпаряването му и коагулация (слепване) на стените на кръвоносните съдове, в резултат на което те изчезват.

Показания:
С Nd:YAG лазер могат да бъдат третирани разширени капиляри и малки подкожни вени с диаметър от 0.1 до 4 мм.

Сезонност:
Процедурите се извършват през есенно-зимния период.

Предварителна подготовка за процедурата:
Месец преди процедурата не трябва да се използват автобронзанти. Кожата трябва да е добре почистена от боди лосиони с матиращ ефект и брокатни частици.

Брой процедури и интервал между тях:
Броят процедури варира от 1 до 3 в зависимост от калибъра, разположението, дълбочината на съдовете, дали са единични или множествени. Най-подходящият интервал между процедурите е от 30 до 45 дни.

Болезненост:
По време на процедурата се усеща лек дискомфорт, който се купира от специална охлаждаща система.

Ефект:
След процедура, в третираната област се усилва релефа на кръвоносните съдове, които са обработени. Може да се наблюдава лек оток, зачервяване и посиняване, които са нормални процеси съпътстващи преминаването на третираните съдове. Следващите няколко дни тези процеси могат да се засилят, след което започва обратно развитие, характеризиращо се с намаляване на описаните промени по кожата. Този период се счита за възстановителен и през него не трябва да се използват козметични продукти съдържащи алкохол, йод, водороден пероксид и други агресивни вещества. Не се препоръчва посещение на фитнес, плуване, сауна, парна баня, масаж и солариум, както и прекомерно натоварване на обработените части от тялото. Видимият ефект от лазерната коагулация настъпва след 3 до 4 седмици от процедурата, а окончателничт ефект се наблюдава след 30 до 45 дни.